top of page

Things to do

& Services

De Conference

Ter plaatse ​...

  • Restaurant  Le Cirque op wandelafstand (zie naar onze links)

  • Wellness op 1km (Thermen Katara)

  • Zonnig terras

  • Gratis Wi-Fi

  • Gratis Parking

Waarom kiezen voor .....SINT-NIKLAAS!

De Belgische ballonhoofdstad en thuisstad van de Sint is het cultureel trefpunt van de wijde regio en de evenementenstad bij uitstek, het hele jaar door. In de groene deelgemeenten vind je een waaier aan fiets-en wandelmogelijkheden. Sint-Niklaas is van alle markten thuis!

Het neogotische stadhuis van Sint-Niklaas dateert van 1878. Dit statige gebouw met belforttoren en beiaard bekroont de Grote Markt. Vanaf de pui heb je een schitterend uitzicht op de Grote Markt. Het interieur is sober, maar toch plechtig en beslist een bezoekje waard.

De Sterroute bedraagt 25,5 km en brengt ons vanaf het recreatiepark De Ster langsheen het fort van Haasdonk, de Heikapel en via de bossen van Puytvoet terug naar het startpunt. De Kerkwegelroute (12,5 km) laat ons dan weer de vele wegels ontdekken die Nieuwkerken nog rijk is. Het Populierenpad, een wandeling van 6,5 km doorheen het typische groene landschap laat ons kennismaken met het oud kasteel Duyver, het historisch woonhuis Schuttershof en het gemeentehuis dat dateert uit 1767

In Belsele vind je één van de drie ambachtelijke brouwerijen die Sint-Niklaas rijk is. Sinds midden 1800 zijn er brouwactiviteiten te melden door de familie Boelens. Kris Boelens brouwt er o.a. het 'Bieken', een honingbier dat zelfs in Rio en Tokyo gesmaakt wordt

.

Uitstapje met de kids ... Ga dan zeker eens langs in het 't Wollen Hof te Belsele . Sylvie en Isabelle, 2 zussen met een passie voor kinderen, dieren en natuur, maakten een jeugddroom waar. Dankzij hen heeft Sint-Niklaas een speelse en creatieve kinderboerderij, vol leuke dieren groot en klein.

En om af te sluiten .... Probeer het heerlijke roomijs van Crémerie François, het beste ijssalon van België!

Dit is slechts een kleine selectie uit een grote waaier van activiteiten in Sint-Niklaas (Belsele)

Ontdek meer op : https://www.ontdekhetwaasland.be/

En zoveel meer ...

bottom of page